haberiniz olsun

eklenen iceriklerden haberiniz olsun.

4 Mayıs 2015 Pazartesi

Ünlülerin Dövmeleri Angeline Jolie

Ünlülerin Dövmeleri: Angeline Jolie

Ünlülerin dövmeleri bölümünde belki de en anlamlı dövmelere sahip isim yer alacak bugün: Angelina Julie!
Hayatının her bir evresini simgeleyen, bakış açısını en iyi yansıtan dövmeleri seçmiş bana kalırsa. Fazla görünürde oluşları ve fazlalığı sebebiyle pek estetik bulmasam da gerçekten güzel dövmeler. Gelin hep birlikte bakalım;


İlk dövmesi, taklitlerini oldukça sık gördüğümüz koordinat dövmesi. Evlat edindiği çocukların doğdukları yerlerin enlem ve boylam derece ve dakikalarının yer aldığı bu dövme, 16 yaşında yaptırıp daha sonra sildirdiği ejderha dövmesinin üzerine yazılmış. İlk sıradaki koordinat Kamboçya'da doğan Maddox için, ikinci sıradaki dövme Etiyopya'da doğan Zahara için, üçüncü sıra Namibya'da doğan Shiloh için ve son sıra Vietnam'da doğan Pax Thien için. Bu fotoğraf eski bir fotoğraf bu 4 sıranın altına yeni evlat edindiği 2 çocuğunun daha koordinatı eklenmiş durumda şu an.


Budist Pali Metinleri: Kamboçya dilinde yazılan bu sözler, Kamboçya'dan evlat edindiği oğlu Maddox'ı kötü paradan koruyan bir büyünün sözleri.


En popüler dövmesi hiç şüphesiz belindeki Bengal Kaplanı. 30X20 boyutlarındaki bu devasa dövme 2004'de Bankok ziyareti sırasında yaptırılan bir dövmedir.


1995 yılında Jonny Lee Miller ile evliliklerinden bir gün önce yaptırdığı Haç dövmesi, Jolie'nin ifadelerine göre iyi bir şeyleri simgeliyormuş ama ne olduğunu henüz bilmiyoruz. Bu dövmenin yanına Latince 'Quod me nutrit me destruit' deyimi yazar. Anlamıysa: Beni besleyen şey beni yok eder.


Sol kolunda ise Rünik tarzı bir H harfi bulunuyor. Oldukça eski bir dövme olan bu dövmenin anlamı hakkında iki görüş var: Eski sevgilisi Timothy Hutton veya James Heaven. Bu dövmenin altında ise Roma rakamlarıyla 13 Eylül 1940 yazıyor. Önce 13 yazdırmış, 13'ün uğursuzluğuna inanmadığını göstermek için ardından 09 1940 tarihleri eklenmiş. Bu tarih Winston Churchil'in ünlü konuşmasının tarihidir.


Sağ kolunda ise Arapça kararlılık yazıyor.Bu dövme hakkındaki rivayetlerden biri eski sevgilisi Billy Bob Thornton ile birlikte yaptırdıklarıdır.




0 yorum :

Yorum Gönder