haberiniz olsun

eklenen iceriklerden haberiniz olsun.

4 Mayıs 2015 Pazartesi

Bahar Egzersizleri

Bahar Egzersizleri

Egzersizler sağlıklı kemik, kas ve eklem oluşumuna ve korunmasına yardımcı olur. Daha formda olmaya ve yeni sezonu bahar egzersizleri ile karşılamaya ne dersiniz?


bahar_egzersizleri_3

Esneklik

Bu egzersiz, büyük kas gruplarına yönelik egzersiz yöntemidir. Kan dolaşımını arttırır, eklem ve kasların daha esnek olmasını sağlar. Haftada en az 2 ya da 3 kez yapılmalıdır.


bahar_egzersizleri_4

Yürüyüş ve Koşu

Bacaklarda kan dolaşımını arttıran ve kalp kasını kuvvetlendiren bu egzersizler ile solunum sisteminizi de güçlendirebilirsiniz. Kemikler ve kaslar için yaralanma riski en az olan bu egzersizleri günlük hayatınızda kolaylıkla yapabilirsiniz. Her gün 30 dakikalık bir yürüyüş yapmanız, vücudunuzun direncini arttırırken aynı zaman da kilo vermenize de yardımcı olacaktır.


bahar_egzersizleri_1


Ağırlık


Ağırlık egzersizlerine yeni başlayanlardansanız ilk başta biraz zorluk çekebilirsiniz. 10 ve ya 15 dakika tekrardan oluşan 2-3 set yapmaya çalışmalısınız. Ağırlık egzersizleri ile kaslarınızı iyi çalıştırmaya alıştırırsanız, kaslarınız zaman içerisinde kuvvetli bir hale gelecektir. Egzersiz sırasında duruş ve kaldırılan ağırlık miktarına dikkat etmelisiniz.


bahar_egzersizleri_2

Bisiklet

Bacaklarımızı, ayaklarımızı uyluk ve kalça kaslarımızı çalıştıran bisiklet, en az yaralanma riski olan bir diğer egzersiz türüdür. Alınan mesafeyi ve nabız sayısını gösteren bisikletler ile sizde yaza hazırsınız.:)

Bu egzersizleri yaparken mutlaka bir spor hocasına danışmalısınız.




0 yorum :

Yorum Gönder