haberiniz olsun

eklenen iceriklerden haberiniz olsun.

4 Mayıs 2015 Pazartesi

CamelDeve tüyü Kaban Trendi

Camel/Deve tüyü Kaban Trendi

2015'in ilk günüyle birlikle iliklerimize kadar soğuğu hissetmeye başladık. Birkaç gün öncesinde deri ceketlerle dolaşırken bir anda kendimizi kabanlarımıza, montlarımıza sarılmış vaziyette bulduk. Peki soğuk havalarda bile şık nasıl görünebiliriz? Elbetteki şık bir kabanla..


Oversize ceketler geçtiğimiz sezondan bu yana tüm vitrinlerde yerlerini aldı. Bana kalırsa kabana yakışan en güzel renk deve tüyü ve diğer toprak tonları. Oversize ceketlerde bir istisna değil. Özellikle koyu renk kotlarla ve koyu yeşil, bordo gibi renklerle siyahın keskinliğindense daha yumuşak ve daha hoş bir bütün oluşturduğunu düşünüyorum.


Bu sezon özellikle V kesim kabanları oldukça sık görür olduk. Özellikle boyunları kısa olanlar için çok yerinde bir seçim olacaktır bu kesimdeki kabanlar. Ancak V şeklinin göğüs altına kadar indiği modeldeki kabanlara maxi boyları değilde daha çok midi boyları yakıştırıyorum. Öbür türlü gömlek-elbisenin kalın kumaş versiyonu gibi bir görüntü oluşturuyor.


Yukarıda bahsettiğim durumu bu kolajda görmek mümkün. Sol baştaki görselde maxi boy ve derin V yaka tercih edilen modelde kaban çok kaba bir görüntü oluşturmuş oysa yine aynı boyda fakat kısa tutulan V kesim veya son görselde görebileceğimiz geniş V kesim ancak midi boy kaban daha zarif ve hoş bir görüntüye kavuşmamızı sağlıyor.


Genellikle elbise ve etek gibi daha elegan parçalar ilgiyi dağıtmaması için siyah kabanlarla kombinlenir ancak bence deve tüyü rengi siyaha yeni bir alternatif olacak gibi "camel is the new black" 


Deve tüyü renginde en çok tercih edilen kumaş elbette kaşe oluyor. Düz ve keskin duruşuyla bencede kesinlikle kaşeciyim. 


Farklı bir seçenek olması açısından bir de peluş gibi suran bu yumuşak kumaştan bir kaban paylaşmak istedim. Bana adeta battaniye gibi geliyor ancak modelin güzelliği sebebiyle sanırım sıcak baktım nedense.

Siz kışın daha çok hangi renkleri tercih ediyorsunuz? Dolabınızda deve tüyü bir kaban var mı? 
Benimle paylaşırsanız çok sevinirim :)











0 yorum :

Yorum Gönder